Praying Mantis – Katharsis


De bidsprinkhanen van Praying Mantis zijn vanuit origine Brits, maar de laatste jaren weet de band zich vermengen met Nederlands bloed. De zanger John Cuijpers en drummer  Hans van t Zand zorgen dat de Britse sprinkhanen hun kunsten blijven vertonen. Misschien brengt dat de emotione zuivering (Katharsis) met zich mee.

Emotione zuivering

De broers Chris en Tino Troy zijn van oorsprong de oprichters van deze hard rock band. De band behoorde van oorsprong tot de NWOBHM-beweging waar Judas Priest, Motorhead. Saxon en Iron Maiden ook toe behoorden.
De wisselingen in de band bracht dat men nooit hetzelfde nivo konden vasthouden. De laatste jaren gaat dit goed en dat met ondersteuning van deze Nederlandse rock muzikanten.

Good old-skool classic rock

Het nieuwe album Katharsis is de opvolger van het goede album Gravity, al zat het live album Keep It Alive hier nog tussen. Hier kun je horen dat de heren het live nog steeds kunnen waarmaken. Met dit album bevestigen ze allen maar kun kunsten. Heerlijk classic hard rock met ‘Long Time Coming’, ‘Non Omnis Moriar’ of het ‘Ain’t  No Rock n Roll in Heaven’ zijn heerlijke songs. Met ‘Sacrifice’ als juweeltje van het album,  omdat men hier even buiten alle kaders gaat.
Over het algemeen krijg je wat je van een classic rockband mag verwachten. Stevig gitaarwerk en solide basis met een zangstem dat de mannelijkheid weerspiegeld tot op het eind met ‘The Devil Never Changes’.

Prima album! 

27 januari 2022
In dit bericht:
Translate »