Pip Blom – Welcome Break


De Amsterdamse Pip Blom begon op haar 16e als singer-songwriter, maar is inmiddels uitgegroeid tot frontvrouw van haar vierkoppige band, waarin ook haar broertje meespeelt.

Pip is een echte doe-het-zelver: zo schrijft, speelt en produceert ze haar eigen muziek en slingert deze vervolgens, vanuit haar kamer in Amsterdam, de wereld in. In minder dan een half jaar tijd belandden haar nummers in 60.000 verschillende playlists, zelfs in die van de Spotify-oprichter Daniel Ek. Door de aandacht die ze kreeg op Spotify, werd haar muziek door de internationale media opgepikt. Na haar EP ‘Are We There Yet’ en het album Boat is het nu tijd voor haar tweede album: ‘Welcome Break’.

Het album kent de indiesound die doet denken aan een mix van de jaren 50 pop en de Britse indiesound van de jaren 80. Pip is met de band naar de UK gegaan om het album in de Big Jelly Studio’s op te nemen. Het brengt haar een stap dichter bij de wereld waar deze muziek omarmd wordt.

De power indiepop van ‘You Don’t Want This’ en ‘12’ krijgt daarna met ‘It Should Have Been Fun’ en ‘Different Tune’ even een momentje van rust. Het ‘Keep It Together’ is een popliedje dat het goed kan gaan doen wanneer de lente begint. 

10 januari 2022
In dit bericht:
Translate »