Pinegrove – 11:11


De Amerikaanse indie rockband Pinegrove wist vorig jaar al een prachtig live album Amperlive NY te presenteren. Dat naar aanleiding van hun mooie Marigold album uit 2020. Nu zijn Even Stephens Hall en Zack Levine toe aan hun 5de album 11:11.

Ten 11de ure

De rest van de ingehuurde muzikanten doet inmiddels alweer 10 jaar mee waardoor ze als het ware een onderdeel van de band mogen zijn. dat hoor je dan ook terug op het nieuwe album. Het klinkt meer als een geheel dan de albums van 10 jaar geleden. De indie rocksongs als de opener ‘Habitat’ “Cyclone’ en ‘Alaska’ wisselen elkaar af met ingetogen poprock met een vleugje 60’s sound als het “Swimming’,‘Iodine’ en het Beatleteske ‘11th Hour’.

Draaiuren

De band weet een vorm te vinden van ontspannen indie rock dat je na enkele draaiuren langzaam in je brein gaat zitten. Het is niet groots en meeslepend, maar wel zo aanstekelijk dat je de playlist in de repeat laat staan. Het is een album waarbij de band duidelijk een eigen sound weet te creëren en daarin voldoende afwisseling in vind. 

19 januari 2022
In dit bericht:
Translate »