De Nederlandse producer Pim van de Werken wist zijn naam te zetten onder de producties van Broeder Dieleman en Discohen om maar enkele namen te noemen. De veelzijdig muzikant weet nu zelf een persoonlijk album te produceren.

De man weet de sfeer er direct goed in te brengen. Het titelstuk waar de subtitel “Dood ik ben er nog niet klaar” voor prima aan toegevoegd kan worden. Ja, dan zit ze sfeer er goed in. De duistere teksten kennen een twist waardoor de duistere humor al snel op de loer ligt. Met ‘De Liefde Is Ziek’ en Tering van een kutzooi  van Eels  Motherfucker ’ zijn al mooie verhalen met een trieste sfeer. Alsof de mist spontaan om je heen waant. Met ‘The Dress Looks Nice On You van Stevens hoeft van de Werken alleen maar te vertalen in ‘Ik Zie Dat Die Jurk Je Prachtig Staat’. Een toontje lager en wat trager en dan hebben we een sfeer waar Hans Dorrestein jaloers op kan zijn.

De man weet in de sfeer van Tom Waits en Nick Cave te blijven. Al zijn de songs als ‘Gewoon een Mens’, ‘Tot Het Einde’  dat een lome versie van U2’s ‘Until the End of the World ‘ van het betere U2 album Achtung Baby weergeeft of  dat men In the Valley Below  gaat vertalen naar ‘Koffie voor Ik Ga’.
Samen met Peter Slager (Blof), broeder Dielemans en Janine van Osta van Vampire Boyfriend weet van de Werken een album te maken waarbij het tempo laag blijft en de donkere verhalen over bekende klanken voorbij gaan.

5 december 2022
In dit bericht:
Translate »