Phil Lynott – Songs For While I’m Away


Philip Paris Lynott was een van de meest invloedrijke bassisten binnen de rock. De man was niet alleen bassist maar ook poëet, kunstenaar en vooral ontdekker van vele goede muzikanten. John Sykes, Eric Bell, Snowy White en Gary Moore zijn er enkelen. Gitarist Scott Gorham zijn vertrouwde man aan zijn zijde. Tot aan zijn dood, 4 januari 1986. En bijzonder was dat hij een donkere Ier was die net als Jimi Hendrix de wereld van de blanke rock wist te veroveren.

Daar waar de blues en rock naadloos in elkaar overgaan hoor je in de songs ‘Don’t Believe A Word’ en ‘Still In Love With You’. De rockclassics ‘Boys Are Back In Town’, ‘Jailbreak’ en ‘I’m a Rocker’ staan in ieders rocker brein vast gezet en komen zo nu en dan weer boven drijven.  Zeker het ‘Whiskey in the Jar’ heeft Lynott tot een rockclassic gemaakt. Dat is nu ook het geval. Zeker wanneer de film ‘Songs For While I’m Away’ de bioscopen versierde en nu op dvd verkrijgbaar is. Dit keer samen met de liveshow van 1978 Sydney. De show dat ter ondersteuning van het latere iconisch live album Live & Dangerous werd gepromoot. Samen met Gary Moore, Scott Gorham en Mark Nauseef die Brian Downey even verving (en Boys Are Back In Town met Thin Lizzy opnam).

Dit keer is het gehele pakket met de prachtige docu-film, het volledige concert in Sydney in goed geluidskwaliteit en opgepoetste video film en dan ook nog een als cd verkrijgbaar. Het is dan ook een prachtig document voor de good old rockers en zeker voor de nieuwe rockers die deze legendarische band willen verkennen. 

18 juni 2022
In dit bericht:
Translate »