Het Britse duo Chris Lowe en Neil Tennant of te wel Pet Shop Boys ware in de jaren 80/90 erg populair. De lichte elektrobeats met aanstekelijke songs bracht vele hits waaronder “What Have I Done’, ‘West End Girls’, ‘Go West’ en ‘It’s A Sin’.

Het duo weet nog steeds pakkende songs te maken en met de sfeer van nu dat de jaren 80 sound weer in is, mag dit duo er ook weer zijn. De shows zijn altijd een mooi en uitdagend. De band zal in korte tijd ook te zien zijn in Nederland om het nieuwe album Nonetheless te presenteren.

Het is dan ook weer een heerlijk electropop album geworden en past in de lijn dat we van het duo kennen. Het recente album Super is alweer 8 jaar geleden en daarom komen de songs als het pakkende dansnummer “Why Am I Dancing’, het openingsnummer ‘Loneliness’  en het juweeltje ‘New London Boy’ als nieuw binnen.

De beats zijn lekker en nog even up to date. De songs overschreeuwen zich niet in de beats en de melodielijnen zijn nog steeds aanwezig. Misschien niet altijd even vernieuwend maar zeker lekker te noemen. Toch kent het album een dieptepunt van  gehele oeuvre…. ‘The Schlager Hit Parade’. Misschien dat men het Duitse publiek wil te vriend houden, maar we hoeven toch geen Pet Shop Boys die Jannes liedjes wil gaan spelen. Met een brassband hervat het duo zich in  The Secret Of Happiness’. Ja dat kan dan wel weer.

Met dit album zet het duo zich weer op de kaart en zijn we benieuwd hoe het duo zich op 26 juni in Afas gaat presenteren.

5 mei 2024
In dit bericht:
Translate »