Wanneer gitarist Simon Jeffes  een project start met allerlei verschillende musici, ontstaat Penguin Cafe Orchestra. De man wist in de jaren 70 tot half jaren 90 mooie avant-garde albums te produceren. In de verhalen is deze man degene die Sid Vicious van de Sex Pistols ondersteunde in de arrangementen van ‘My Way’ .

Overleden vader

Na zijn overlijden eind 1997 leende veel films en serie songs van deze man. Een man die misschien te weinig gezien werd maar toch erg aanwezig is geweest in de muziek.
Nu is zijn zoon Arthur die het stokje overneemt. Hij heeft geen orchestra maar weet de naam van Penguin Café opnieuw te gebruiken.

Een nieuw geluid

Inmiddels heeft de man tussen A Matter of Life en Rain Before Seven totaal nu 5 albums uitgebracht. De instrumentale album kennen een basis van piano stukken die dansend door de pop, jazz, folk en een vleugje klassiek klinkt. Van het rustig ‘Second Variety’  tot het opzwepende ‘In Re Budd’.
Wanner ‘Galahad’ klinkt zien de Vikingsschepen opdoemen in de mist, die daarna de vlag hijsen om vrolijk de haven van Sail Amsterdam in te gaan. Dit is in een notendop wat de songs met je doet. Het maakt je eigen verhaal en toch zal het voor ieder herkenbaar zijn in de sfeer.

Het zijn dan ook perfecte songs voor film en series, maar vooral rustgevend en meeslepend.
Laat het in je opnemen en laat je opgaan in de muziek, dan is dit een prachtig album!

 

5 juli 2023
In dit bericht:
Translate »