Penguin Cafe – A Matter of Life… 2021


Het debuutalbum van Penguin Cafe bestaat 10 jaar. Het jazz kamerorkest van Arthur Jeffes heeft zijn vader zijn orkest voortgezet. Met de bandleden als  NeilColding van Suede en Gorillaz Cass Browne maken dit orikest tot nieuwsgierigheid van de liefhebben van popmuziek.

Het debuutalbum verscheen in 2011 en inmiddels zijn er 4 albums van deze band verschenen. De jazz muziek is gemakkelijk en toegankelijk. Het heeft daardoor een ontspannen sfeer ‘That Not That’ en ‘Landau’. Het heerlijk losse gitaarspel van ‘The Fox and the Leopard’ weet je snel te pakken. Net als het swingend ‘Pale Peach Jukebox’.  Het Harry Piers 2021 is een song dat geschreven is voor de vader van Jeffes. Het is 24 jaar geleden geschreven en lijkt de tand des tijds te doorstaan. Zeker nu de lichte jazz een populaire muziekstijl is, is het voor een groot publiek toegankelijk.

Hoewel de band de songs vele malen hebben gespeeld vond men het nodig om een niuewe opnamen te maken. Songs veranderen door de tijd en maakt een song groei door. Dit horen we nu na 10 jaar terug. 

8 mei 2022
In dit bericht:
Translate »