Peach Pit – From 2 to 3


De Canadese melancholische folkpop van Peach Pit uit Vancouver  is een band dat zijn opmars gaat maken. De band weet het derde album te brengen en het proces naar dit album in de titel terug te zetten.

Sad pop

De band kondigt zelf aan dat hun muziek onder de noemer sad pop valt. Deze melancholische songs kun je inderdaad in de modus gooien. Met ‘Drips On A Wire’ kun je nog luidkeels meezingen in de whoops en whoops koortjes. Toch zijn de songs pakkend en met ‘Up Granville’ en het lekkere popnummer ‘Vickie’ ook hitgevoelig. Het album doet het zeker goed wanneer je er niet op hoeft te letten. Dan zijn de pakkende sound van ‘2015’ en ‘Look Out’ gewillig om geruisloos in je brein te kruipen, zodat je dat sfeertje en het deuntje niet kwijtraakt. Aan het einde van de dag denk je waar heb ik dit toch van. Dat is ook het aanstekelijke van deze band.

Verslavend

Het kabbelt lekker door en wanneer het er niet meer is, mis je het des te meer. Dus voordat je er aan verslaafd raakt moet je dit album eerst beluisteren voordat je het aanschaft.

  • 24 mei in Melkweg te Amsterdam
  • 25 mei in Doornroosje te Nijmegen


 

6 maart 2022
In dit bericht:
Translate »