Paul Young – The Secret Of Assosiation 2022


De zanger  Engelse Paul Young wist in de jaren heerlijke hits te scoren. Met zijn versies van Marvin Gaye’s ‘Wherever I Lay My Head’, Jack Lee’s ‘Come Back and Stay’, of de Four Preps cover ‘Love of the Common People’ namen gretig aftrek en het album No Parlez werd een enorme hit.

After No Parlez

Dan komt het aan op het vervolgalbum, the Secret of Assosiation. Met ‘Everytime You Go Away’ weet hij een song van Daryl Hall tot een hit te brengen. Het ‘Everything Must Change’ wist hij zijn eigen geschreven een hitnotering te geven en het Memphis soul zanger Ann Peebles wist het ‘I’m Gonna Tear Your Playhouse Down’ al in 1972 tot een hit te brengen. Dit deed Young nog even dunnetjes over.

Pino Palladino

De bassist van de band is Pino Palladino die later in zijn carriere zich tot een legendarische bassist opwerkt en zich door de beste acts laat inhuren waaronder John Mayer, The Who, Jeff Beck en Nine inch Nails. Met Laurie Latham (o.a. Echo & the Bunnyman, Squeeze, Stranglers) achter de knoppen was de productie in goede handen om een new wave 80’s sound te produceren.

Een succesvol vervolg dus. Het album krijgt niet de credits als zijn voorganger. Toch weet Paul Young met songs ‘Tomb of Memories’, Tom Waits ’s ‘Soldier’s Things’ en ‘This Means Anything’ het tot een prima plaat te maken.

2022 uitvoering dubbel vinyl

De uitvoering van 2022 kent een dubbel lp versie met goud getint vinyl. Hier vind je dan ook de latere extended versies op van diverse songs van het album. Het ‘Man In The Iron Mask’ van Billy Bragg, dat op de US versie van het album niet is gedrukt. En enkele live songs waaronder het ‘No Parlez’ van het gelijknamige solodebuut. 

30 januari 2022
In dit bericht:
Translate »