De Britse singer-songwriter Paul Weller is al jarenlang een stabiele factor als het gaat om mooie albums te maken. Zijn meest recente albums On Sunset en Fat Pop behoren tot een van de betere  albums van de voormalige Style Counsil en the Jam zanger.

Door de jaren heen weet de man zoveel op plaat te zetten dat je je kon afvragen wat er is gebeurd met alle songs die aan de andere kant van het bureau kwam te liggen. Dit keer komen deze songs aan bod. Onder het noemer dat de mensen hem dwingen om het zo te doen, is hun wens ingewilligd. Het levert een mooi box van songs op. Uitwerkt op 3 cd’s  zijn de b kantjes van toen weer opnieuw in het zonnetje gezet. Of de demo’s die even een andere wending aan een song geven door. Zo zijn de demo songs als ‘Landslide’, ‘Pure Sound’ of ‘Let Me In’  in de basis al mooi. Dat dit nooit op een album is gekomen is voor de man zelf ook nog een vraag. Met The Beatles cover ‘It’s A Birthday’ of de remix van Richard fearless ‘Super Lekker Stoned’, uit de tijd dat Weller in Nederland was, geeft de humor van de man ook weer.

Het album met 3 schijven vol songs is eigenlijk een volledig mooi nieuw album geworden. Met fijne songs als ‘The Ballad of Jimmy McCabe’, ‘How Sweet It Is ( To Be Loved By You)’  of ‘Sarafine’ zijn al mooie songs om dit album te beluisteren.

Met de Pet Shop Boys remix ‘Cosmic Fringes’, de good old sound van ‘The Piper’ en het uitdagende swingende ritme van het instrumentale  ‘Mother Eutopia pr1’ maken het album gevarieerd en lekker. Een mooi tussendoor album van de grote singer-songwriter, die met demo’s en b kantjes albums kan maken waar een ander alleen maar jaloers op kan zijn. 

2 november 2022
In dit bericht:
Translate »