De Amerikaanse singer-songwriter Paul Simon heeft zijn nieuwe album Seven Psalms uitgebracht. De man kennen we van het iconisch duo Simon and Garfunkel waar velen van ons songs als ‘The Boxer’, ‘50 ways to Leave Your Lover’ en vele andere songs van kennen.

 

Inmiddels is de man 81 jaar en weer hij een album te maken met zeven hymne-achtige composities. De sfeer van het album geeft zijn broos beeld weer. De kijk op zijn leven en de godsdienst staan hierin centraal. Seven Psalms is dan ook geen vreemde titel.

De man weet met zijn vrouw Edie Brickell weer mooie liedjes te maken. Even kwetsbaar en gefocust als altijd. Luisterliedjes zoals niemand ze kan maken.

De man heeft bedacht om het album als een geheel te brengen. Zo zijn de titels aaneen geplaatst in de digitale wereld. Op plaat zijn het losstaande songs.
Het album start met ‘The Lord’ die bij hem staat en laat zijn ‘Profesional Opinion’ schijnen over het geheel. Hij vraag om ‘Your Forgiveness’ en weet met ‘The Sarcred Harp’ to ‘Wait’ naar wat later gaat gebeuren.

Het klinkt allemaal als zijn laatste album en zijn reflectie op het leven.

19 mei 2023
In dit bericht:
Translate »