Wanneer we de naam Paul Carrack horen, gaan er veel harten wat sneller slaan. De man uit Engeland is al jarenlang een man die prachtige songs zingt. De Squeeze zanger wist met Ace een hit te scoren met het (Top 2000) nummer ‘How Long’, met Mike & the Mechanics het nummer ‘The Living Years’, speelde met Roger Waters The Wall en radio KAOS en zelf kent hij een grote hit met ‘Don’t Shed A Tear’.

Naast dat er veel mensen zijn songs coveren of zijn songs vertolken van Elton John, Eric Clapton tot Madness, maakt hij zelf nog met een grote regelmaat albums.
One On One geeft een vertrouwd en een lekkere sound van de man weer. De popsongs met hier en daar wat jazz en vooral soul is zijn handelsmerk zoals de ‘Precious Time’ en ‘Good and Ready’. De sound ligt tegenwoordig dicht bij de sound van Van Morrison. Met songs als ‘A Long Way To Go’ het smooth nummer ‘Lighten Up Your Mood’ en het popnummer ‘I Miss You So’ kan het zo zijn dat hij weer in een hitlijst terecht komt. Natuurlijk is er altijd een mooi piano liedje op zijn album te vinden en nu is het ‘You’re Not Alone’. Als eerbetoon aan de 3 jaar geleden overleden country zanger Kenny O’Dell is het nummer ‘Behind Closed Door’ door Carrack gecovered. 

19 september 2021
In dit bericht:
Translate »