Haast geruisloos was daar vorige maand de release van het 10th Anniversary album All The Little Lights van Mike Rosenberg, beter bekend als Passenger. Tien jaar geleden was daar ‘Let Her Go’, de single die zijn leven zou veranderen en van hem in één keer een wereldberoemde singer/songwriter maakte.

 

Die wereldhit

‘Let Her Go’ was de definitieve doorbraak van de op dat moment nog onbekende Mark Rosenberg. Een nummer #1 positie in hitlijsten in 19 llanden en een kleine 2 miljard! Streams en wereldwijde roem. Onlangs vertelde hij hierover in een interview: “I vividly remember writing it. It was early 2011, and I was out on a regional tour of Australia playing tiny rooms to a handful of people each night. I remember walking into a venue dressing room, picking up my guitar and playing the opening riff like I’d written it years ago, like I’d played it before. Like it had always been there. I don’t think I’ve had many other moments like that”. Het feit dat hij het voorprogramma van college en vriend Ed Sheeran verzorgde hielp ook en het is dan ook geen verrassing dat de nieuwe versie van ‘Let Her Go’ min of meer een duet is geworden tussen Rosenberg en Sheeran. Want deze jubileum-editie is niet zomaar een schijfje dat is opgepoetst en voorzien met wat outtakes en rarities.

 

Vier samenwerkingen

Passenger koos voor een nieuwe benadering; hij zelf is immers ook tien jaar ouder. En dat betekende opnieuw de studio in, alles opnieuw arrangeren en de nieuwe versies opnemen. En dus horen we rijkere en warmere arrangementen als bij het origineel al is en blijft een dergelijke mening ook subjectief. Naast de medewerking van Ed Sheeran zijn er nog drie nummers waarop Passenger vocaal wordt bijgestaan. Het prachtige ‘Circles’ is een duet met Gabrielle Alpin geworden, bij ‘Life’s For The Living’ horen we Foy Vance en bij ‘Feather On The Clyde’ is het de opkomende singer/songwriter Nina Nesbitt die we horen. Ook deze samenwerkingen zorgen ervoor dat het album toch een wat ander karakter krijgt dan het origineel dat in 2012 het daglicht zag. Onderdeel van deze benadering is dat de vier samenwerkingen ook als video zijn uitgebracht en zeker even het checken waard zijn. De nummers zijn in essentie hetzelfde gebleven maar toch gaat deze 2023 Anniversary Edition van All The Little Lights door al die gewijzigde arrangementen en samenwerkingen een eigen leven leiden en dat verdient een compliment. Een perfect cadeautje voor de feestdagen. Veel luisterplezier!

 

 

 

11 december 2023
In dit bericht:
Translate »