De Amerikaanse indierockers uit New York bestaan nu meer dan 10 jaar, en weten van hun nieuwe album een toegankelijk album te maken. De band is inmiddels toe aan hun 8e album, en met Wide Awake uit 2018 wist de band het grote publiek te bereiken.

Dat succes smaakt naar meer, en dat kunnen we op dit album terughoren. Het album heeft minder draaiuren nodig dan zijn voorgangers, en weet direct te pakken met nummers als ‘Walking at a Downtown Pace’ en ‘Black Widow Spider’. Het leuke is dat dit album het ook in Nederland goed doet.

Met een electropop-song als ‘Marathon of Anger’, en de indie-sound in ‘Plant Life’, schuift de band steeds meer op richting de Talking Heads. Andrew Savage weet de sound van David Byrne aardig goed te benaderen, en met deze moderne invulling zou het zo een Talking Heads 2.0 kunnen worden.

Met John Parish van PJ Harvey als producer (van o.a. Eels, Tracy Chapman, Jessica Hoop en This is the Kit) weet hij de band in een goede, passende vorm te gieten. Van het stevige postpunk-gitaarnummer ‘Homo Sapien’ tot het moderne, swingende titelstuk, het geeft deze band een boost waardoor de songs moeilijk in hokjes zijn te plaatsen. Heerlijk! 

2 november 2021
In dit bericht:
Translate »