Paolo Nutini – Last Night In The Bittersweet


Wanneer de Schotse zanger Paolo Nutini in 2006 doorbreekt scoort hij diverse hits. ‘Jenny Don’t Be Hasty’, “New Shoes’ scoorden in het begin van zijn carriere. In 2014 kreeg de man een comeback met ‘Iron Sky’. Het werd duidelijk dat Nutini niet echt van dit succes hield. Zijn aantrekkelijke charisma bracht hem extra onder de aandacht.

Nu is het wederom ruim 7 jaar later dat we weer van de man horen. Het album ‘Last Night In The Bittersweet’ brengt veel diversiteit. Opvallend is de ingetogenheid in de songs dat met ‘Afterneath’ en het poprock song ‘Radio’ begint.

De singer-songwriter stijl is de man niet verleerd, waardoor het emotioneel gezongen ‘Throught the Echoes’, het  ‘Acid Eyes’ met een lekkere bas en het slepende Lou Reed achtige ‘Lose It’ en het kleine Cash song ‘Abigail’ tot heerlijke songs mag betitelen.

Met het nummer ‘Everywhere’ weet Nutini klein het nummer te beginnen en uit te werken tot een indie rocksong met snerpend ruw gitaarwerk en uitspattingen van zijn soulstem.

Het tweede deel van het album kent meer de poprock songs en gaat het album meer swingen et ‘Children of the Stars’, ‘Shine A Light’ en het rockende ‘Desperation’. Al weet de man met de laatste songs terug te keren tot de akoestische gitaar singer-songwriters songs.

Een lekker divers album van de man die zich door jaren afwezigheid, telkens zich weer in de picture moet spelen. 

1 juli 2022
In dit bericht:
Translate »