De Canadese US rockband Palaye Royale kan zich opmaken voor een internationale doorbraak. De rockband met de broers Remington Leith, Emerson en Sebastian Kropp weet de sound tussen My Chemical Romance naar Motley Crue  te vullen. De debuut album Boom Boom Room verscheen in twee delen en twee jaar geleden verscheen het album The Bastards. Nu weet de band de droom uit te spreken. Fever Dream moet het voor deze band gaan doen!

Het album begint met een gitaarloopje dat je doet denken aan Stairway to Heaven van Led Zeppelin ‘Eternal Flame’ is dan ook een song waarbij het lijkt dat ze meerdere songs in elkaar gevlochten hebben.  Het ‘Hello’ doet erg denken aan een succesvol top 40 hit. Toch is deze band een populaire rockband die een mix maakt van melodieuze rock met pakkende popdeuntjes.

Met de schreeuwende zangstijl doen songs als ‘Punching Bag’denken aan Nirvana’s ‘Smells LikeTeen Spirit’. Met ’Broken’ Paranoid en het titelstuk hebben ze potentiele hits songs in handen. Ze zijn pakkend, aanstekelijk en powerful dat ook nog gemakkelijk in het gehoor ligt. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat deze band komend jaar op vele festivals op een podium staan.

Komende jaar in februari staat de band in Amsterdam Paradiso en Melkweg, en in 013 te Tilburg. 

5 november 2022
In dit bericht:
Translate »