De voormalige zanger van Black Sabbath heeft onlangs aangekondigd om weer naar zijn geboorteplek Birmingham UK te gaan verhuizen. De US heeft zijn ding gedaan en zoals velen gaat ook Ozzy terug naar zijn geboorteland. De afgelopen periode is een lastige periode voor de familie en de man geweest. Het ongeluk dat de man in 2003 had gaf nog steeds pijn in de rug en nek, waardoor de man onder het mes moest voor een gevaarlijke operatie. De longontsteking en ellende maakte het allemaal niet gemakkelijker.  Het is allemaal goed gekomen en dit alles heeft een mooi album opgeleverd.

De ruim 70 jarige man was patiënt nummer 9 in het ziekenhuis en daar is het album dan ook naar vernoemd. Hier had hij even het moment om over zijn leven na te denken. Na het album Ordinary  Man van 2 jaar geleden is dit album vol met guests. Het album kent nu wel weer een vaste band waardoor het niet zo alle kanten opgaat als op zijn voorgaande album met de vele guests en de basis van Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) met Duff McKagan (Guns & Roses)

Zo vinden we prachtige songs met Eric Clapton, ‘One Of These Days’, Pearl Jam gitarist McCready op Immortal en Jeff Beck die zijn stempel drukt op het titelstuk en ‘A Thousend Shades’. Aan de titels is al te lezen dat de songs een persoonlijke overdenking van de man kent en de songs dicht bij hem staan.

‘No Escape From Now’ is een indringend nummer dat hij maakt met Black Sabbath gitarist Tommy Iommi, met wie hij laatst in hun hometown de klassieker ‘Paranoid’ op the Commonwealth Games speelde. Iommi die zijn kanker overleeft weet maar al te goed hoe alles kwetsbaar is. En neemt hij met deze gitarist ook het ‘Degradation Rules’ op.

Met zijn maatje Zakk Wylde weet Ozzy weer een stabiele factor te vinden. Het is waar de man op leunt. Al zijn de laatste songs ‘Dead and Gone’, ‘God Only Knows’ en ‘Darkside blues’ indrukwekkende songs. Hierdoor zijn de songs op dit album meer in balans. De zang is nog altijd optimaal en met wat technische middelen staat alles strak op het album.

Ozzy is Back! Zullen we maar zeggen, maar hij slaat op de tour ons Nederland over. Dat is nu wel een min puntje.



 

5 september 2022
In dit bericht: