De Australische rockgitarist Orianthi Penny Panagaris, kortom Orianthi weet de laatste jaren zich goed in de kijker te spelen. Als gitarist van Alice Cooper stond ze voor aan het podium de songs ‘Poison’ en ‘School’s Out’ te spelen.

Nu is een echte rockchick die haar voetsporen al voor die tijd had gelegd bij Dave Stewart, Richie Sambora en deed ze mee aan de rehearsals van het This Is It project van Michael Jackson.

Nu de andere gitariste van Alice Cooper, Nita Strauss is vertrokken weet Orianthi tijd te vinden voor een solo album en keert ze wellicht terug bij Alice Cooper.

Het album Rock Candy is een heerlijk pop rock album waarbij ze haar grote diversiteit van kunsten laat horen. De bluesrock sound in ‘Illuminate’ waar ze het album mee begint en eindigt, staat weer haaks op de elektrobeat van ‘Burning’. Al is het voornamelijk poprock dat hier de klok slaat. ‘Fire Together’, ‘Red Light’ en het logge ‘Witches – the Devil’ zijn prima rockalbums.

Met het gevoelige ‘Where Did Your Heart Go’ en het ‘Living Is Like Dying Without You’ zijn heerlijke akoestische poprock songs zoals rockers die kunnen maken. Het is dan ook een prima album die je gerust eens mag beluisteren. 

23 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »