Once Human – Scar Weaver


De Amerikaanse metal act is het product van voormalig Machine Head gitarist Logan Mader. Samen met zijn maatjes weet hij een stevige uptempo metalsound te produceren dat gelijk ook een tintje commercieel en toegankelijk is. Met zangeres Lauren Hart als eyecatcher in een beeld van stoere metal mannen.

Het debuutalbum The Life I Remember was een prettige verrassing en het recente album Evolutie overtroef het debuut en verraste de band met hun Soulfly sound. Met Scar Weaver weet de band dit succes voort te zetten. Met heerlijke opzwepende metal songs als de single ‘Deadlock’, het heerlijke titelstuk en de opener van het album ‘Eidolon’.
Opvallend is de drums in de songs. De dubbele bas gaat zo snel dat het de roffels op de snare inhaalt. Met de logge akkoorden en interne solo’s van gitaren in de songs maakt het allemaal wat anders dan de meeste songs die we in de metal kennen.

Is het dan anders? Zeker wanneer je het hebt over de compositie opbouw van de songs en de insteek van de songs die toch een maatschappelijk kritisch tintje kent. Maar vooral de drums drukt een belangrijke stempel op het geheel. ‘Bottom Feerdere’, ‘Erasure’ of ‘We Ride’ zijn prima eatsongs, maar de beat en tempo van de drums draagt alles. De ruwe stem dat doet denken aan SOulfly glorietijden is iets waar niet metal liefhebbers even aan moeten wennen, maar dan is dit een lekker album. 

11 februari 2022
In dit bericht:
Translate »