Orchestral Manouvres in the Dark is een dance synthpop act uit Liverpool. De meeste  mensen herkennen de band van de hits uit de jaren 80. ‘Enola Gay’ en Joan of Arc (Maid of Orleans) zijn prachtige songs van mooie albums OMD en Junk Culture. Het duo Andy McCluskey en Paul Humphreys leggen de bakermat voor de poppulaire new wave sound. Ze horen dan ook in het rijtje van Duran Duran Ultravox en Spandau Ballet. Langzaam verdween de band uit beeld.

Na een show met de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra in 2009 kwam er weer leven in. Voor Covid periode is de band weer volop live te zien. Hun recente album The Punishment of Luxery uit 2017 kent nu een vervolg, Bauhaus Staircase.

Een album volop synthpop dat aansluit op de sound van OMD dat in de jaren 80 zo populair was. De basis van de album is in de periode van Covid geschreven. Met het openingsnummer en titelstuk weet het duo direct een stempel op het album te drukken. Pakkende melodielijnen met een nostalgisch karakter, wat nu weer populair lijkt te zijn. Het doet wat denken aan Kraftwerk en War of the Worlds wanneer je ‘G.E.M.’ en  ‘Anthropocene’ beluisterd. Gelijk zijn de pakkende popsongs als ‘Look At You Now’ , ‘Veruschka’ en ‘Don’t Go’ erg catchy.  Daarnaast weet men de opzwepende 80 dance met ‘Kleptocracy’, ‘Slow Train’ en ‘Aphrodite’s Favorite Child’ weer tot leven te brenge. Een lekker album van OMD alsof de oudjes zich weer in de 80’s wanen!

27 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »