Met zijn debuutalbum Kid With The Dice brengt Oliver Pesch zijn inventieve singer-songwriter liedjes naar Nederland. Pesch’ frisse, kien uitgedachte songs klinken op het album én live toegankelijk en overtuigend. 

Nog voor dat het album is uitgekomen, heeft de Rotterdamse muzikant al diverse successen geboekt. In januari van dit jaar stond hij op Eurosonic Noorderslag en later dit jaar doet Oliver mee aan de Grote Prijs van Nederland. De single ‘Shelly’ was ‘Topsong’ op NPO Radio 2 en is frequent te horen op 3FM en Radio Veronica. Smaakbepalende DJ’s als Leo Blokhuis en Rob Stenders noemen Oliver Pesch dan ook als veelbelovend talent.

Op Kid With The Dice etaleert Pesch zijn talent als verhalenverteller en veelzijdigheid als artiest: ieder liedje kent een frisse invalshoek en stilistische inspiratiebron. Oliver Pesch begeleidt de luisteraar door de wendingen van het lot binnen zijn eigen familiegeschiedenis (‘The Larger Side Of Life’) en de menselijke geschiedenis in zijn algemeenheid (‘Mesopotamia’).

Oliver Pesch vindt inspiratie bij goede verhalenvertellers uit het verleden én heden. Denk aan schrijvers als Jack Kerouac, John Irving en Emily Bronte. En songwriters als Lennon en McCartney, Fiona Apple, Joni Mitchell, Jackson Browne, Tom Petty, Paul Simon en Blake Mills. Hij vertelt: “Ik luister altijd naar songwriters die op zoek zijn naar originele manieren om verhalen te vertellen, of het nu via muziek of teksten is. Het arrangement moet zijn eigen verhaal vertellen. Ik vind het belangrijk dat nummers een goed doordacht concept hebben.”

Qua arrangement en productie, door Dave Menkehorst (Bertolf, Roosbeef, Hennie Vrienten), vindt Kid With The Dice een fijne balans tussen ambitie en het spelen uit de losse pols. De luisteraar voelt de pure liefde in iedere gespeelde noot. Zelfs de meest melancholische liedjes op het album worden vertolkt met charmante tederheid of een relativerende knipoog.

Op 25 maart presenteert Oliver ‘Kid With The Dice’ officieel aan het publiek op het schip Vessel 11 in Rotterdam, vlakbij zijn nieuwe huis. Die datum is het ook precies een jaar geleden dat “Shelly” voor het eerst door de radio werd opgepikt. Een mooi “full circle” moment.

Het is duidelijk dat ‘Kid With The Dice’ het topje van de ijsberg is voor Oliver Pesch. Met de Popronde-selectie en shows met Novastar, Danny Vera en op Bob’s Boat Bash van Douwe Bob, gaan we in de nabije toekomst veel meer nieuws horen van dit verfrissende talent.

Oliver Pesch live

Zaterdag 25 maart: Vessel 11, Rotterdam

Zondag 2 april: Oude Stadhuis, Harderwijk

Zondag 9 april: Luxor Live, Arnhem

Maandag 10 april: Muziekgebouw Eindhoven, Americana Mondays

Vrijdag 14 april: Doornroosje, Nijmegen (voorprogramma Racoon)

Woensdag 19 april: Paradiso, Amsterdam (voorprogramma Racoon)

Donderdag 20 april: Willem II, Den Bosch

Zaterdag 22 april: Klein Paradiso, Hoogeveen

Zondag 23 april: Oosterpoort, Groningen (voorprogramma Racoon)

Zondag 30 april: Oosterpoort, Groningen (voorprogramma Racoon)

Zaterdag 20 mei: De Pul, Uden

25 maart 2023
In dit bericht:
Translate »