Het Engels koppel Anthony  West en Josephine vander Gucht doen wel Nederlands aan als het om de naam gaat. Het duo is een soort van Engelse Suzan en Freek, maar muzikaal heeft het met het Nederlands duo  niets te maken. Dit duo weet met een mix van pakkende elektropop, met gitaar en aanstekelijke teksten een laagdrempelige popsound te produceren.

Het succes was er dan ook vanaf het debuutalbum Oh Wonder.  Vooral in België werd het een grote hit. Maar inmiddels is het duo van het Caroline records naar Island Records gegaan. No One Else Can Wear Your Crown was na Ultralife een heerlijk album. Maar zoals in alle koppels gaat het leven niet altijd over rozen.

Tijdens de pandemie zien we dat het duo een moeilijke tijd doormaakt. Het leven met elkaar in geeft wel eens een ‘You> Me’ situatie en is het gevoel er wel eens dat je de vrijheid weer terug zou willen in ‘Free’. Het leven met een ‘Baby’ of er nog niet aan toe zijn, of dat de discussie zo oploopt met ‘Kicking The Doors Down’ en onder het motto ‘Don’t Let The Neighbourhood Hear’ de discussie tot een einde roept.

Het zijn allemaal thema’s die het duo mooi op plaat weet te zetten. De aanstekelijke popklanken brengen het slechte nieuws dat het stel na 7 jaar (‘2014’) er een einde aan maakt. In Engeland is hier een term voor; the 7 years itch. Dit komt allemaal voor op het album dat begin dit jaar uit kwam de Break album.

Maar er bestaat ook een term van Make up seks wat op het tweede album terug komt; de Make album. Een album met het stel ‘Magnificent’ ‘Fuck It I Love You’ mood kent. Een moment van realiseren dat met ‘True Romance’ kent en het idee van ‘Can We Always Be Friends’ kunnen zijn. Het verhaal om weer samen verder te gaan in ‘Stop Waiting’ en ‘365’ dagen voor elkaar te zorgen.  Als ‘Little Tigers’ te keer te gaan en ‘Say Something’ in 20’22 Make’ het leven samen weer te gaan leven.

Het is een vol en bewogen jaar voor Oh Wonder. Muzikaal zien we dat ze elkaar ook even minder vinden en op zoek zijn hoe het nu verder moet. Gezien het recente album een kroontje op hun carrière was. 

2 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »