Het Londense popduo Oh Wonder brengt hun vierde album 22 Break uit. Het vorig album was een juweeltje van pop en singer-songwriters kwaliteit, waar Suzan en Freek nog even een momentje voor moet nemen. Het Engels duo dat als getrouwd stel door het leven gaat, staan te popelen om weer op tournee te kunnen gaan. Wanneer dit plotseling stopte tijdens hun promotour van het album OW werd gestaakt.

Tijdens de eerste lockdown van 2020 beseften de bandleden (die tevens gehuwd zijn) dat ze nooit echt een leven samen hebben gekend zonder dat hun muziekproject erbij werd betrokken. In de beginfase van de pandemie werkten ze hard om die leegte op te vullen. Zo besloot Anthony zelfs om een koffieshop te openen in Londen, die veel van hun crewleden tijdelijk werk bood.

Deze tumultueuze periode in hun privéleven is het hoofdthema van het vierde studioalbum 22 Break. De nummers werden geschreven in hun thuisstudio en bevatten afzonderlijke boodschappen over onuitgesproken gevoelens uit het verleden. Over de ‘Baby’ dat als een jaren 20 opname is opgenomen, wat overgaat in het nummer ‘Down’. Daar waar het OW album een vrolijke klank kent, weet men nu een meer ingetogens sound op te bouwen Zelfs het nummer ‘Free’ en ‘Kicking the Door’ krijgen een actieve titel mee, maar blijven ingetogen. Het ‘Rollercoaster Baby’, kent een uptempo vibe, al is het een van de weinig songs die de vrolijkheid brengt. Misschien dat de songs als intiem zijn bedoeld.Tock het kent hier en daar ook een vraagteken of het daar wel zo goed gaat.

Samen met een prachtige kortfilm wordt de plaat in zijn geheel begeleidt. De band zal tevens op 14 oktober om 19u de opnames van hun meest recente show in Londen in The Albany (die in enkele seconden uitverkocht was) vertonen via op hun YouTube-kanaal.

2022 belooft een groots jaar te worden voor het duo. Hun uitgestelde, 52-dagen tellende wereldtournee zal eindelijk worden hervat.
Op vrijdag 1 april zullen te zien zijn in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. 

9 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »