Odin Staveland is de zoon van de Noorse muzikant Oyvind Staveland. Deze man was oprichter van de band Vamp. Het was een band die in Noorwegen vele hits scoorde en met zijn viool wist hij de pop en folk samen te smeden. Al is het nu de beurt aan zijn zoon Odin.
Samen met gitarist Bjorn Berge, die ook al bij zijn vader speelde weet Odin een mooi experimenteel pop album te maken.

Een mix van dance en lekkere beats die uitdagend zijn. Het start al erotisch met een ‘Cockfight’.  Met een lekkere dance sound met Amund Maarud op gitaar naar de slide gitaar van Berge in  ‘Lovesick’ gaat.

Met de Bullet Dance weet Odin het album helemaal te laten swingen. Hij gaat even terug naar het begin van het album ‘Get Up’ en vandaaruit komt de ‘Bullet Dance’. Het is een werkelijke nummer 1 dance plaat dat de hele wereld over mag gaan. Met kinderkoor en een heel groot meezing gehalte krijg je dit de rest van de week niet meer uit je hoofd. Daarna kan het dance weekend weer ingaan.
Voor ‘Hey Byooty’ krijgt Berge vrij spel en weet hier een mooi gitaarlijntje aan te geven. Wanneer Odin een muzikaal experimenteel moment zijn erotisch verhaal verteld in ‘The Activity Bar’ gaan we weer in de dance modus van ‘Get Up’.Een song van 7 minuten maar minder catchy dan ‘Bullet Dance’.

Wanneer Berge weer een mooi overdenkingsmelodie op zijn gitaar geeft met ‘I Guess I Should Be Going’ komen aan tot een kort einde met de titel ‘Yu re A Sight Fer Sore Eyes’.

Het album kent hoogtepunten en met de kleine songs van een anderhalve minuut kunnen we 2 titels van het album wegschrijven. Dan is het nog steeds een alleraardigst album met een heerlijk geniaal popliedje.

17 april 2023
In dit bericht:
Translate »