De Britse band Nothing But Thieves bestaat inmiddels alweer ruim 10 jaar. De meeste mensen kenen deze band van het nummer ‘Sorry’ en ‘Impossible’. De band weet langzaam door te dringen tot de grote acts van UK.

Het nieuwe album Dead Club City trekt het succes door. Met de opener ‘Welcome To The Dead Club City’ en het aanstekelijke ‘Overcome’ weet de band het album met opzwepende songs te starten. Toch wat mainstream maar pakkend genoeg.
‘Tomorrow is Closed’ kent meer de identiteit van deze band, terwijl ‘Keep You Around’ met alle digitale input doet denken aan de afslag dat Muse enkele jaren geleden ook maakte. Met de hoge stem van Conor Mason en de digi-beats met een vette distortion op de gitaar van ‘City Haunts’ klinkt het steeds meer op Muse.

Het pakkende ‘Do You Love Me Yet?’ is een potentiële hit waar de band zich weer even zichzelf is. Het stevige ‘Members Only’, het mooie popnummer ‘Talking To Myself’ en het pianostuk ‘Green Eyes: Siena’ geeft de grote diversiteit van dit album weer.
Alles wat ertussen ligt wordt op dit album gespeeld. Intens en stevig, maar vooral uit het hart. Melancholiek, drama en verontwaardiging hoor je in de teksten.
Prima album van deze band, al blijven de intense songs als  ‘Sorry’ en het bombastische ‘Impossible’ de juweeltjes van deze band.

2 juli 2023
In dit bericht:
Translate »