Het Nederlands boeren trots is de band Normaal. Zij staan al jaren voor een portie boerenrock met mooie verhalen. Maatschappelijk getint of gewoon eens lekker feesten.

De tournee danwel hun veldtochten zijn niet meer maar Bennie Jolink wilde zijn kritische blik op de wereld delen en dan komt er een album. Enige maanden geleden was er al een protestlied ‘Poetin is een Klootzak’ over Poetin. Maar nu is er ook een rijmverhaaltje over het ‘Veurjoar’ waar de kopjes op tafel geroerd worden, met het uitzicht op de bloeiende velden. Al is het de laatste keer.
Er zit een meewoedig tintje in het album waarbij de verhalen vooral gaan over het ‘’t Kump Zoals het Kump’ en het Giet zoals het Giet. De veranderingen van de tijd en kun je daarin meegaan of niet. Of blijf je ‘Eigenwies (Of Standvastig)’.

De blues en rock and roll wisselen elkaar met regelmaat af. Dan is mijn mening dat Normaal nog altijd een heerlijke blues band is. Wanneer je ‘Hol Ow Vast’, ‘Sanering Wurd Verkering’ of ‘Timboektoe Toe’ luistert zijn dat toch prima songs. Met humor en maatschappelijk details. Thema’s waar Jolink nog even goed weet te vlechten.

23 juni 2024
In dit bericht:
Translate »