Normaal – 2020/1


De Gothfathers of the Localrock, of de grootvaders van de dialect rock. De Achterhoekse formatie met Bennie Jolink bestaat al sinds half jaren 70. Met een afscheidstour en een Ajuu en de Mazzel sloot de band de veldtocht in 2016. Toch kwam de band nadien weer bijelkaar en verscheen er dit jaar het boek Normale Verhalen met een cd.  En nu is er het album 2020/21. Een album vol nieuwe songs (van Normale Verhalen) en is nu verkrijgbaar op gekleurd vinyl.

Boerenrock

De Boerenrock is natuurlijk hun handelsnaam, maar de band is meer dan alleen ‘Mama woar is mien Pils’, Bier Bier Bier en ‘Ik Bun Moar Een Eenvoudige Boerenlul’. Wanneer je de albums goed beluisterd hoor je ook prachtige songs op de albums. Naast het mooie verhaal van ‘Oerend Hard’ kent de band nog meer heerlijke blues rock songs als  ‘Twiefel’ en ‘Wat Mot Ik Doen’.

‘De Leste Keer’

Dat geldt dan ook voor dit nieuwe album. Met heerlijke blues rock ‘Doar Geniet Ik Van’, ‘Kold Weajt DeWind’ en ‘Plankenkoorts’, de folksound in ‘De Kachel An’ en de  herkenbare Normaal sound van ‘Boak’. Maar het duidelijk dat de eerlijkheid gebied dat Jolink met zijn nieuwe band weer prima blues weet te presenteren met hier en daar een overdenking in ‘Politicus’. Het album eindigt met  ‘‘t Is Altijd T Zelfde’. Waarmee de heren eigenlijk een terugblik geeft op hun bijna 45 jarig bestaan, dan is misschien veel hetzelfde, maar intens verschillend.

26 mei 2022 staat Normaal weer op hun podium in Lochem!
 

21 december 2021
In dit bericht:
Translate »