Het project van de Deense Pretty Maids zanger Ronnie Atkins en de Zweedse Eclipse / WET gitarist Erik Martensson werd in 2016 gestart. Inmiddels heeft Atkins zijn eerste solo album uit en kent dit project het derde album. Nu Atkins in zijn vierde stadium van kanker zit, wil hij er alles uithalen wat mogelijk is. Dus vertrekt hij naar de studio.

Het album staat dan ook in het thema van zijn ziek zijn. Vreemd genoeg kiest hij voor dit project en niet voor zijn eigen band. Met ‘On This Day I Fight’ opent de band sterk en vol overgave. Het thema voor dit album mag duidelijk zijn. Met ‘In Every Waking Hour’, ‘Scream’ en ‘This Means War’ wordt de strijd aangegaan.

Muzikaal weet Martensson de songs weer sterk neer te zetten. De songs zijn stevig en powerful. Gelijktijdig melodieus en kennen ze lekkere gitaarcomposities als te horen in ‘Animalistic’ en ‘Shot in the Dark’. Met ‘King For A Day’ sluit de band dit album af. Hopelijk krijgt Atkins de waardering die hij verdient. Deze rockzanger blijft een van de zangers die met zijn hart zingt en met liefde de rocksound hoog houdt. 

8 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »