No Rome – It’s All Smiles


De Filipijnse muzikant Guendoline Rome Viray woont al een poos in UK. Wanneer hij per ongeluk in contact komt met BJ Burton, producer van Low en Bon Iver, weet hij met deze man en George Daniel (the 1975) als producer dit album te maken. Wel een klein probleempje … Door de Covid zit de zanger op de Filipijnen en kan hier niet vandaan. Maar in de eerste plaats zijn de digitale mogelijkheden groot en daar zijn deze heren juist zo goed in.

Van distortion naar R&B

Dus in Londen No Rome, maar wel experimentele songs die vooral met bijgeluiden zijn opgenomen. Je moet er van houden, al zegt ieder dat het populair is. Bon Iver kent nog een lijn van indie populariteit en dat houdt No Rome voor ogen. Met de R&B en een vleugje Massive Attack in ‘Love33 (Winter in London)’ geeft meer een sfeersound. Maar is het eerste nummer dat passend in de popsound past. De distortions en gitaarsounds ‘Secret Beach’ en ‘When She Comes Around’ wordt het aantrekkelijk voor de indie gitaar liefhebber. Al blijft de zang hangen zoals de hiphop songs tegenwoordig klinken. Met ‘Issues’ wordt wel een dieptepunt gehaald. Een niet gefocust nummer dat de experimentele fase voorbij gaat. Waarna de sound overgaat naar de synth-pop van ‘Remember November Bitcrush Yr Life’. Uiteindelijk weet men het album tot een aardig einde met ‘Everything’ te brengen.

Te divers

Het album kent uitschieters zowel naar boven als beneden. De songs zijn in de kern prima, al zou het goed zijn dat men echte zangers in dit genre gaat aannemen. 

5 december 2021
In dit bericht:
Translate »