De Nederlandse band Nits bestaat al bijna 50 jaar. Toch weet deze band zich altijd te vernieuwen. Het is dan ook de kracht van deze band. Het buitenland kent deze act ook als innovatief, waardoor Nits een van de belangrijke bands van Nederland is. Zanger Henk Hofstede weet met drummer Rob Kloet  en toetsenist Robert Jan Stips wederom een prachtig ingetogen modern album te produceren.  

Nederlands trots

Met niet altijd even beeldende teksten worden mooie verhalen verteld die soms absurd zijn en gelijk ook weer dat je er een beeld bij krijgt. Het openingsnummer ‘Sunday Painter’. De muzikale invulling van songs als ‘The Ghost Ranch’ brengt dat de titel alles zegt over de muzikale invulling van dit nummer. Natuurlijk kent Nits naast de aanstekelijke songs als ‘Shadow Letter’ en ‘When A Tree’.

Ook de experimentele sounds in ‘Neon’ en ‘Tremelo’. De kracht van Robert Jan Stips is de experimentele sounds en geluiden zo in de songs te verwerken dat het toch ook gemakkelijk in het gehoor ligt. De voormalige toetsenist van o.a. Golden Earring en Supersister behoort tot Nederlands grootste toetsentovenaars. Het prachtige ‘Peugeot 504’ dat met piano begint en naadloos overgaat in futuristische sound doet nostalgie naar deze auto in de jaren 70 herleven.
Nits weet een balans te krijgen in nostalgie en toekomst, zonder dat alles als ‘ The Dutch Mountains’ klinkt. Mantelpiece komt hier dan nog het dicht bij.  

Nits weet wederom een mooi album te brengen en is de komende tijd weer in vele theaters te zien.  

30 september 2022
In dit bericht:
Translate »