Nina Nesbitt – Älskar


Het is inmiddels alweer 10 jaar dat de Schots Zweedse singer-songwriter albums maakt. Ze begon op jonge leeftijd en zette direct hits op haar naam. Naast de cover Don’t Stop van Fleetwood Mac scoorde ze in UK, België en Schotland hits met ‘Stay Out’ en ‘Boy’. Haar succes linkte zich aan Ed Sheeran waar ze een periode een relatie mee had. Qua sound past dit ook bij elkaar.

Nu 10 jaar verder is Sheeran getrouwd en speelt die in stadions en is Nesbitt toe aan haar derde album Alskar wat uiteindelijk Love /Liefde betekent. En zij gaat voor Coldplay het voorprogramma in de UK verzorgen.

De single ‘Pressure Makes Diamonds’ is inmiddels al even uit. Het album kent vooral pakkende radio popsongs van gemiddeld 3 minuten. Haar stem is nog steeds van fluweel en ze weet met haar team van producers mooie songs te produceren.  ‘Dinner Table’ weet je te veroveren en met ‘No Time (For My Life To Suck)’ zet ze haar statement neer.

Het zwoele liedje, en de nieuwe single ‘I Should Be A Bird‘ is met ‘Colours of You‘  de juweeltjes van het album. Het is beide mooi en eerlijk ingezongen waardoor het echter overkomt. Het past bij haar en daarom is dit liedje als gegoten voor Nesbitt. Met de strijkers in ‘Colours‘ en ‘Older Guys‘ wordt het allemaal theatraler en in dit geval pakt het mooi uit. De 80s song Limited Edition is pakkend genoeg voor een hitsingle net als de titelsong wat als een mooie afsluiter van het album is geworden. 

4 september 2022
In dit bericht:
Translate »