De Amerikaanse country zangeres Nikki Lane heeft haar cowboy boots met franjes ingeleverd en heeft nu de westernboots met de metal aansporing radars gehaald. Het is allemaal stoer geworden en haar songs draaien om Denim en Diamonds.

Ze weet met haar nieuw album de stoere denim gedragen Bruce Springsteen al te bezingen in het openingsnummer ‘First High’ voordat ze haar eigen droom om deze diamanten en denim zelf te kunnen kopen in het titelnummer. Maar misschien lukt het met dit album. Samen met Queen Of The Stone Age frontman Josh Hommes, die het album produceerde en vele songs heeft ingespeeld. Ook is zijn Qosta drummer te horen op dit album en weet The Candles gitarist Matt Pynn het country sfeertje erin te schuiven.

De songs zijn lekker om naar te luisteren en het kabbelt eigenlijk wel lekker door. Hier en daar een uitspatting maar vooral lekkere meezingers als ‘Try Harder’ en ‘Black Widow’.

Het album is vooral Americanarock geworden. Daar waar Lane eerst puur de country opzocht met Dan Auerbach weet ze nu een cross over te maken. Toch weet ze met haar oorsprong niet te vergeten met ‘Good Enough’ en ‘Live/Love’. Akoestische country pop, zoals het bedoeld is. Dit weet ze met het ‘Chmayo’ terug te brengen naar een mooi klein liedje dat zich uitwerkt naar een grote dramatisch eind. Mooi en pakkend gezongen  waar ze het album mee afsluit. 

28 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »