Het is inmiddels 40 jaar geleden dat de Amerikaanse rockband Night Ranger doorbrak bij het grote publiek. Althans het Amerikaanse publiek. ‘Sister Christian’ van het tweede album Midnight Madness werd een grote hit. Het daarop volgende albums 7 Wishes en Big Life werden een groot succes. In Europa blijft het allemaal wat achter, omdat de AOR sound a la Styx hier door de meeste dj’s niet wordt opgepakt. Het is dan ook niet vreemd dat deze band nog nooit in Nederland heeft opgetreden.

Met 40 jaar aan succes weet deze band met bassist Jack Blades, drummer en zanger Kelly Keagy en gitarist Brad Gillis goede basis te behouden. Met gitaristen als Reb Beach (Whitesnake e.a.), Michael Lardi (Great White) en  Joel Hoekstra (Whitesnake e.a.), drummer Deen Castronovo als tijdelijke vervanger kent de band een hoge kwaliteit aan muzikanten in het AOR genre.

Inmiddels is Alice Cooper gitarist Keri Kelli alweer 10 jaar bij de band en mag als vaste lid worden beschouwd.

Het album is dan ook een classic Night Ranger songs als ‘Four In The Morning’, ‘Sister Christian’ en ‘Sentimental Street’. Toch missen we ’The Secret of My Succes’ en hun Damn Yankees ‘High Enough’ song, maar krijgen we een uitgebreide ‘Night Ranger’ van 10 minuten en ‘When You Close Your Eyes.’

Inmiddels tourt de band door de US en speelt men deze songs aangevuld met Schools Out van Alice Cooper en Crazy Train van Ozzy.

Het mag dan een jubileum album zijn met een orkest dat zo nu en dan aanschuift. Toch horen we hier een mainstream Night Ranger album. Al is de wens dat men de overtocht maakt groot, zien we dat niet snel gebeuren. De band speelt in US volle grote zalen en waarom zou je dan voor een Paradiso komen.

 

18 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »