Een van de belangrijkste underground acts was het Joy Division uit UK. Het album Unknown Plesures is een klassieker uit die tijd.  Wanneer frontman Ian Curtis zich van het leven beroofde hervond de rest van de band zich in New Order.

De donkere sounds van de jaren 80 hoorde bij deze band en de invloed van de synthesizers wist men een bijzondere sound te produceren. We zien de invloed van de band in de daaropvolgende acts als Depeche Mode, OMD en New wave scene van toen.

Substance was het derde album van de band. Met het openingsnummer ‘Ceremony’ werd een vertrouwd geluid voor dit tijd gegeven. Met het opzwepende ‘Blue Monday’ weet de band wereldwijd door te breken en is het nog steeds een grote inkomstenbron voor de heren. Het zoeken naar lekkere swingende baslijnen werd gevonden in The Perfect Kiss en de digi sound van Kraftwerk krijgt steeds meer grip op de band. ‘Thieves Like Us’ en ‘ShellShock’  zijn heerlijke songs die nu nog steeds goed doen wanneer de band op grote festivalspodia staan.

Met deze remix krijg je niet alleen een lekkere frisse sound van het album maar ook live uitvoeringen waarbij de band de songs uitrekt tot bijna 10 minuten durende songs. Hierbij is de kracht van herhaling hypnotiserend en pakkend.

Wanneer je de latere techno en new wave acts vraagt, zullen ze zeggen dat hun inspiratiebron van dit album hebben gekregen. Een album vol passende sample mogelijkheden!

19 november 2023
In dit bericht:
Translate »