Neil Young with Grazy Horse – Toast


De ruim 76 jarige Neil Young is nog springlevend als het gaat om het produceren van muziek. Inmiddels is de Canadees een Amerikaan, duikt regelmatig in de kelder om oude opname te beluisteren. Het gevolg is dat er begin dit jaar al 3 bootlegs van zijn solo shows uitgebracht zijn. Dan komt het live album ‘Noise & Flowers’ nog in september. Het is een registratie van zijn Europese tour met Promise of the Real. En staat er voor het eind dit jaar nog een nieuw album met zijn Crazy Horse op de release lijst.

Het album Toast is het album dat alle info hierboven verbind. Het album is in 2001  met Crazy Horse heeft opgenomen. Al verdween het direct in de kluis. Later zijn er songs opgenomen met de band Booker T & the MG’s. Het lijkt hierbij alsof Young dezelfde route neemt als zijn oudere collega Bob Dylan, maar ook Young lijkt beter te passen bij de Crazy Horse dan Booer T & the MG’s.

Met de Crazy Horse weet Young al een tijd een prachtige plaat in de kelder te hebben liggen.  De samenzang in het heerlijk laid- back song ‘How Ya Doin?’ komen beide partijen goed uit de verf. Het openingsnummer ‘Quit’ laat je direct weten  wat het album in petto heeft en dat onder het motto ‘Don’t Say You Love Me’ . Met Standing in the Light of Love’ doet men er een tandje bij en krijgt dit de rocksound dat we ook van Young Kennen. De lange solo’s krijgen hier weer de ruimte en de heerlijke lange songs als ‘Goin’ Home’, ‘Gateway of Love’ en ‘Boom Boom Boom’ zijn weer als vanouds.

Neil Young weet met dit album een juweeltje verborgen te houden. En nu als voorproefje voor later uit te brengen. al  is het maar als lokkertje. Het album is eentje van de betere Young albums. 

29 juli 2022
In dit bericht:
Translate »