Het is 5 november 1973. De Canadese singer-songwriter Neil Young is op tournee en speelt dan in The Rainbow van London. Als band heeft hij de gitaristen Nils Lofgren (Bruce Springsteen)  Crazy Horse bassist Ben Keith en drummer Ralf Moilna mee. Een deel van de band is vertrouwd omdat Young veel met Crazy Horse speelt. Al was dit een beladen moment omdat de Horse leden Berry en Whitten net waren overleden aan een overdosis.

Het was een tour na het beroemde Harvest album en gelijk was het ook een tour waar de songs van Tonights the Night een podium kreeg. Uiteindelijk werd het album On the Beach eerst uitgebracht voordat het intense Tonights The Night in de winkels lag.

Met deze opgepoetste bootleg gaat hij met de band intens te werk. Naast de nieuwe songs van toen weet hij het publiek te verrassen met ‘Flying On The Ground Is Wrong’ van Buffalo Springfield en laat hij de tijd even stilstaan met de Crosby Stills Nash & Young songs ‘Helpless’ en het 13 minuut durende ‘Cowgirl In The Sand’. Songs die klinken als een klok, net als het gevoelige ‘New Mama’.

Al is het allemaal wel een opgenomen als een bootleg dat opgepoetst is. Geen heldere klanken maar meer de sound des tijds.

19 april 2023
In dit bericht:
Translate »