De Canadees en nu Amerikaanse singer-songwriter Neil Young heeft door de jaren heel wat mooie albums gemaakt. Dit jaar worden we overspoeld met albums van deze legendarische man. Een man die The Voice nooit zou winnen maar een inspiratiebron is voor vele generaties. Met als juweeltje het album Harvest.

Dit jaar zien we van Neil Young live albums uit de glory tijden, met of zonder zijn band Crazy Horse waaronder Citize Kane Jr. Blues, Dorothy Chandler Pavilion ’71, Royce Hall ’71, Wondering ‘70-’71, Live at the Royale festival Hall, Time Fades Away 1973 remasterd en met Promise of the Real band Het Noise and Flowers live hsow van 2019. Dan nog een World Record verzamel album en , Eldorado EP en Toast met Crazy Horse dat Young in 2001 al opnam en nog op de plank lag.

Te afsluiting van dit jaar zien we een box met 3cd’s em 2 dvd’s van het legendarisch album Harvest. Het album met het wereldberoemde ‘Heart of Gold’. Het album met de mooie songs ‘A Man Needs A Maid’, ‘Old Man’ en ‘Alabama’ behoren tot de Young classics.
Het album kent nog een live album uit die tijd, outtakes en een docufilm Harvest. Het album kent vooral meer dezelfde songs in een andere versie, waardoor het enigszins teleur stelt. Je wil gewoon nieuwe songs uit die  tijd die het niet hebben gehaald. Die staan door de jaren heen op andere albums.

Met dit album is het weer mooi en vers. Het past bij de huidige nieuwe audio sound en we horen nu de licht aangetikte lage snaren van de gitaar helder in de songs. Banjo’s en andere instrumenten die in het origineel naar achter zijn gemixt. Dit kent het gevolg dat deze klanken op de goedkopere audio niet te horen was.
Nu is het weer voor iedereen optimaal genieten en kan de nieuwe generatie de songs weer leren spelen op hun akoestische gitaar. Want het blijft een prachtig album en een juweeltje in de popmuziek.

6 december 2022
In dit bericht:
Translate »