Dat Neil Young niet direct de winnaar zal worden van The Voice achtinge programma s is helder maar met de band Crazy Horse heeft hij heerlijke albums gemaakt. Dit keer zijn Ralph Molina, Michah Nelson, Billy Talbot en Nils Lofgren (ja ook van Bruce Springsteen)  van de partij.

Het album is een live registratie van een show uit 2023 waarbij men voor een klein selext de groep Canadese goed gefortuneerde mensen speelde. Iets wat haaks staat op de uitingenen van Neil You maar ja.
Het album verscheen op afgelopen Record Store Day en kent gebaseerd als remake van het live album Ragged Glory uit 1990.  Nu met een tegenovergestelde titel (origineel).
Het openingsnummer ‘City Life’ (‘Country Home’) komt qua zang niet even gelukkig uit de bus. Maar dat maakt Young niets uit want het is wat het is. Dit trekt later bij en leggen we het accent vooral bij de heerlijke songs als ‘Broken Circle’ (‘Over and Over Again’) en ‘Valley Of Hearts’ (‘Love to Burn’). Heerlijke lange nummer met snerpende solo’s waar The Crazy Horse bekend om staat.
Het juweeltje is ‘Walkin’ in My Place (Mansion On The Hill)’ dat hier goed uit de verf komt. ‘Mother Earth’ laat Young achterwege en dan hebben we met het 15 minuten durende ‘A Change On Love (‘Love and Only Love’)’  9 songs en een uur en 8 minuten erop zitten.

Het is niet het beste werk van Young en deze band maar wel zitten de lekkere snerpende solo s hier optimaal in verwerkt!

2 mei 2024
In dit bericht:
Translate »