De gitarist van de Amerikaanse rockband Neal Schon kent naast deze band nog een solo carriere en sluit regelmatig aan bij andere acts. Als voormalige gitarist van Carlos Santana heeft hij een grote reputatie in de wereld van de muziek. Het geeft hem de ruimte om zijn eigen versie van Journey te brengen. Dan laten we even alle beschuldigingen binnen Journey daar, want dat was even de reden om voor Schon de songs live te spelen met deze bandsamenstelling.

Samen met Marco Mendoza, Deen Castronovo, Journey toetsenist Gregg Rolie en John Varn staat er een top band op het podium. De man trakteert de fans op good old songs uit een ver Journey verleden. Met ‘I’m Gonna Leave You’, het instrumentale ‘Kohoutek’ en ‘Look Into The Future’ trapt hij de show af. Het zijn songs van het tweede album Look Into The Future uit 1976. Met ‘La Do La’, ‘Anytime’ en ‘Lights’ geeft hij ruimte aan de onbekendere songs het succesvolle album Infinity.

Het eerste album waar Steve Perry zijn zangpartijen overnam van Robert Fleischman. Hierna begon het succes van Journey tot grote hoogte in de US te klimmen. Het succes is in de kern niet gedaald. Nu Perry al enige tijd weg is, is er altijd hoop dat hij terug gaat keren naar Journey.
De classic songs als ‘Separate Ways’, ‘Loving, Touching, Squeezin’ en ‘Wheel in the Sky’ komen ook op dit album voorbij. Al blijft de live versie met Perry nog altijd grandioos. Al weten dat Deen Castronovo een goede versie van Perry is. Zijn zangpartijen pakt hij dan ook voor de bekende hits en  Don’t Stop Believing.

Dit live album kent ook de uitstapjes van Schon door Sanatana’s ‘Black Magic Woman’ (cover van Fleetwood Mac) en ‘Oye Como Va’ (cover van Tito Puento) te brengen. Het is dan ook een prima live album van de heren om Journey in ere te houden.

Al weet Schon nog steeds met de huidige Journey bezetting prima albums te brengen en live is het zeker een feest dat men weer eens naar Europa zou komen.

 

2 juli 2023
In dit bericht:
Translate »