In augustus 2023 verscheen het eerste deel van het album over Joseph. Velen kennen het verhaal uit de bijbel of van de musical Joseph and the Technicolor Dreamcoat. Het is nu Neal Morse die het verhaal over Jozef een muzikaal jasje geeft.

De zanger gitarist van Spock’s Beard weet al jaren in de progrock het witte verhaal te vertellen. Deze religieuze inslag kan voor mensen afstotend zijn, maar het gaat niet om zieltjes te winnen. De man weet deze verhalen prachtig om muziek te zetten en dat doen er velen.

Ook dit keer gaat het verhaal verder met heerlijke progrock en mooie harmonische vocalen. Met  ‘My Dream’ en ‘Dreamer in the Jailhouse’. Het geheel wordt een prachtige rock opera vol melodieuze wisselingen en opzwepende momenten. Het is een verhaal dat van a tot z gedraaid moet worden en dat maakt het geheel van het album even mooi. Met ‘All Hail’, ‘Guitly As Charged’ en het rockende ‘I Hate All My Brothers’ komen heerlijk pakkende (rock) songs voorbij.

Wanneer je even over het stapje religie heen stapt dan is ook dit weer een heerlijk album. Voor de mensen die de religie omarmen kunnen er wellicht iets meer van genieten omdat men de verhalen uit de bijbel kent.

14 januari 2024
In dit bericht:
Translate »