De non male rock trio uit Oostenrijk

doet denken aan een liedje van Oh My Clementine. De band begon als een superband waarvan de bandleden uit ander Weense bands kwamen. Het debuutalbum Vitamine C kreeg de prijzen.  Dit brengt verplichtingen met zich mee en hier is het vervolg.

Wanneer songwriter en producer Sophie Lindinger van de band Leyya een bandproject voor ogen had, neemt ze contact op met Mira Lu Kovacs , Kathrin Kolleritsch en Barbara Jungreithmeier. Na wat besprekingen  is er een setlijst en verkoopt men de eerste shows uit. Ze staan op Eurosonic en Werchters Boutique. Inmiddels heeft gitarist Barbara de band verlaten.

Het album Th Good Life

kent nog even de indie sound van Vitamine C. Lekkere rock gitaar licks en aanstekelijke songs als ‘Circles’, ‘Let Me Go’ en het logge ‘WWW’. Al weet de band ook meer de luchtige popsound te zoeken in ‘Are You In’, ‘The Adviser’ en de aanstekelijke ‘10 things’ en  ‘NO’.  Met de laidback songs ‘Too Much’ en ‘Impossible Situation’ maakt men een album met een grote diversiteit. Langzaam veranderd de sound van ruwe rock naar mooi ingezongen liedjes als ‘Would Do It Again’ en ‘How Would I Know What I Know’.

Hierdoor is het lekker om naar te luisteren!

16 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »