My Idea – CRY MFER


Het is een trend; namen van artiesten en titels die met een hoofdletter worden geschreven. Zo ook het debuutalbum CRY MFER van het duo My Idea dat bestaat uit Lily Koningsberg en Nate Amos.

Van werkrelatie naar liefdesrelatie

Nate Amos (Water From Your Eyes ) was de producer van het laatste soloalbum Lily We Need To Talk Now van de uit Brooklyn afkomstige Lily Koningsberg en vanuit de werkrelatie ontstond een liefdesrelatie dat vervolgens weer zijn weg vond in deze samenwerking die dus de naam My Idea heeft meegekregen. En op CRY MFER zijn er nogal wat overeenkomsten met het eerdere werk van Lily want ook hier worden slimme, catchy popliedjes afgewisseld met nummers die je het gevoel geven nog niet helemaal af te zijn. Meest bijzondere én expliciete track is waarschijnlijk het minimalistische ‘Breathe You’ waar met behulp van een vocoder in zeer expliciete taal wordt omschreven dat ze beiden toch wel erg veel zin hebben om de liefde te bedrijven.

Retro elementen

Maar zoals gezegd kent dit debuut enkele uiterst catchy popnummers die zich ergens op het snijvlak van Electropop en Indie bevinden en makkelijk wegluisteren. Titelsong en opener trekt meteen de aandacht, ‘Lily’s Phone’ heeft de nodige humor maar het is toch echt ‘Popstar’ dat als hoogtepunt gezien kan worden en fijne retro elementen uit vervlogen tijden als herboren uit je speakers laat rollen.  Verder zijn er nog het heerlijk lichtvoetige ‘Crutch’ dat ideaal is op een zonnige lentedag, het Folky ‘Baby I’m The Man’ en natuurlijk de pianoballade ‘Not Afraid Anymore’ waar je Lily af en toe een grapje hoort maken. Want ook dat is CRY MFER, het hier en daar ongedwongen karakter waardoor het allemaal wat ongepolijst klinkt en misschien zelfs wel hier en daar rammelt. Toch is CRY MFER het resultaat van de chemie van twee muzikale talenten maar gezien de verbroken relatie is het de vraag of er nog een vervolg komt. Veel luisterplezier. 

9 mei 2022
In dit bericht:
Translate »