Drie jaar geleden kreeg Blof zanger Paul Jakobsen de behoefte om naast Blof een ander project ernaast te doen. Hij loopt door zijn agenda en belt Bertolf Lentink, Paul de Munnik en Daniel Lohues. Het was 3x raak en er begint een nieuw avontuur.

Het is een album met een mooie mix van de kunsten van deze heren. Je herkent de invloed van de heren in dit project. Al was het motto wie het beste verhaal rondom de invulling van een liedje, had kreeg groen licht.

De Musektiers blijven met zijn 3en over en de vierde is als in de schaduw verdwenen. Daniel Lohues staat niet op de foto’s  zal in eerste instantie niet met de tour mee gaan doen. Als een ‘Duistere Passagier’ lijkt de man in dit album te verdwijnen. Al kan het ook zo in zijn dat dit niet in zijn agenda past.

Het album kent een gezamenlijke ondertekening van de geschreven songs en begint met een Blof achtig nummer ‘Weg van Hier’ en het latere ‘Kom Maar Naar Me Toe’. Toch verandert dit snel in Jij van Mij waar meer de gezamenlijkheid terug komt. Maar je ontkomt niet aan de persoonlijke invloeden van heren als een de Munnik achtig song ‘Lea’ of het gezamenlijke Lohues achtig nummer ‘Kan Het Al Bijna Zien’ maar nu we met een mooie solo aan het eind.  De blues van ‘Licht Boven Jou’ is met  ‘Het Wordt Toch Niet beter Dan Dit’ lekkere songs die het album in de stijl even breken.

Het album is een mooie mix geworden van deze Nederlandse topschrijvers. En waarom noemen we dit dan geen Superband van de Lage Landen? Omdat we hiervoor te nuchter zijn, maar daarom is dat het wel. De Musketiers zijn de komende maanden in de Nederlandse Theater te zien en te horen. 

25 september 2022
In dit bericht:
Translate »