De grunge act Mudhoney behoort tot de Seattle scene. De band was met Nirvana, Soundgarden en Pearl Jam een van de grondleggers van deze stroming van eind jaren 80. De band weet met hun 11de album een gevarieerd album te brengen.

Het is mag het eerste album zijn waarbij ze songs van een andere schrijver spelen, al is deze schrijver gelijk ook weer de producer van het album. Toch is het een van de meest ontspannen albums van deze band. Men weet de alternatieve indie sound hoog te houden met songs als ‘Flush The Fascist’. Met het openingsnummer ‘Souvenir of My Trip’ en ‘Almost Everything’ kiest de band een toegankelijke sound wat we het gehele album terug horen. De lekkere stevige gitaarsound zijn ze gelukkig niet verloren . ‘Move Under’, ‘Here Comes The Flood’ en de post punk van  ‘Plasticity’ zijn herkenbare Mudhoney songs. Met de relaxte sound van ‘Severed Dreams’ en ‘One or Two’ komt men tot het juweeltje van ‘Cry Me an Athmosphere’.

Over het algemeen merk je dat het album wel gevarieerd is en dat je er snel doorheen vliegt. Dat klopt dan ook wel weer wanneer de songs gemiddeld amper 3 minuten duren.

Prima Mudhoney album!

13 april 2023
In dit bericht:
Translate »