“Gutenabend en Bon soir’, waren de eerste woorden van Lemmy op de avond dat Motorhead in 2007 naar het beroemde Montreux ging. Montreux van Jimi Hendrix Live, Zappa en Deep Purple’s ‘Smoke On The Water’.

“So this is the Montreux Jazz Festival. We have some jazz for you… Hummm We are Motorhead and we play some rock and roll.” Dat weet je dat de Marshalls op 11 staan en het feest los kan gaan.

Dit keer kiest de band ‘Snaggletooth’ als opener van de Kiss of Death Tour. Met ‘Stay Clean’ en ‘Be My Baby’ weet de band het rustig op te bouwen. Met Killers van het album Inferno gaat de band een tandje bijzetten. Opbouwen tot het gehele Montreux omvalt.

Deze registratie van Motorhead komt vroeg dit jaar. Meestal weet de band in aanloop van Lemmy’s overlijden in december een bijzonder album of re release te brengen. Nu is dit album een lekkere opwarmer voor in de zomer.
Het is een registratie van top kwaliteit en de band is even zelfverzekerd als altijd. ‘Metropolis’, ‘In The Name of Tragedy’ en ‘Sword of Glory’ komen we nog niet vaak live tegen.
Natuurlijk mogen de klassiekers  ‘Iron Fist’,  ‘Ace Of Spades’  en de afsluiter ‘Overkill’ niet ontbreken. Juweeltje van het album is de Thin Lizzy cover ‘Roselie’. Met de strakke powersongs ‘Sacrifice’, ‘Going To Brazil’ en het stevige Iron Fist kunnen we even bijkomen bij ‘Whorehouse Blues’.

Het album kent vooral onbekend live materiaal dat met verve en vol rock and roll op je wordt afgevuurd. Daar waar Motorhead zo goed in was en nog steeds gemist wordt.

27 juni 2023
In dit bericht:
Translate »