We schrijven 1983. Ergens in Los Angeles tegenover de Whiskey A Go Go huisvesten zich een zootje muzikanten die de omgeving onveilig maken. Het eerste album werd in eigen beheer gemaakt en met wat geluk komt men tot een platendeal met Electra.
Het brengt de band tot gigs te doen aan de overkant en men weet met nieuwe songs en wat glamour en glitter een nieuwe rage te weeg te brengen. Opgemaakt als glamrockers gaat de band het avontuur aan. Een Pentagram op de voorkant van de hoes, een titel waar bij voorbaat (toen) een discussie voor uitgelokt werd en mannen geschminkt met opgedost haar.

Doorbraak

Shout At The Devil werd de doorbraak voor Motley Crue. Het werd een startsein voor de hair bands die melodieuze rock maakten.  LA kreeg Ratt, Cinderella, Guns & Roses en Quiet Riot kreeg een 2de kans. New York kreeg Bon Jovi. Door samen te werken met podia en licht en geluid werd iedereen ondersteund.
Een business plan van Doc McGhee (Nu manager KISS). Want geld had men niet.

Met de gelikte rocksound van Tom Werman (producer Van Halen) werd het titelstuk, ‘Too Young To Fall In Love’ en  ‘Looks That Kill’ redelijke hits. Met dit album weet gitarist Mick Mars een herkenbaar Crue geluid te maken. De stoere taal en uitdossing brengt Motley Crue tot een band dat je leuk vond of niet.
Toch zal het een guilty pleasure voor stevige rockers zijn wanneer je songs als  ‘Red Hot’ en ‘Knock ‘em Dead Kid’ hoort of voor de vrouwen het ‘Ten Seconds To Love’. Teksten waar je tegenwoordig je voor moet verontschuldigen worden op Graspop 2023 weer luidkeels meegezongen.

The box

Een album waar later Aerosmith zijn comeback song ‘Dude Looks Like A Lady’ aan te danken had, waar Netflix de film The Dirt mee kon starten en vele acts hun succes aan wist te linken.

Het jubileum album kent een uitgebreide boxset variatie met veel prularia en demo takes van de songs. Tevens zijn de songs ‘Black Widow’ en ‘I Will Survive’ aan het album toegevoegd. De demo take van het later uitgebrachte ‘Louder Than Hell’ kent hier nog de titel ‘Hotter Than Hell’.
Helaas zijn deze drie demoversies niet aan de reguliere cd toegevoegd, waardoor de reguliere cd alleen maar een opgefriste klank kent.

 

24 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »