De jazz sensatie van Nederland ! De reputatie van de heren Frank Montis op de Hammond orgel, gitarist Anton Goudsmit en drummer Cyril Directie is groot genoeg om de binnen- en buitenlandse podia onveilig te maken.

Het debuut album Taste of Culture van december 2019 krijgt een vervolg vol energieke jazz pop. Het album trapt af met ‘The Fit’. Hier hoor je de energie van het album terug. Direct pakkend en swingend. De ‘Boogie On Reggae Woman’ maakt een smooth sound dat je doet wegdromen in de zon, terwijl je vingers op het stuur van je auto tikt of het voetje heen en weer gaat. Het gaat helemaal los op het Nederlandstalige ‘Coltrui’ en  ‘Colombia 007’ met spannende gitaarritmes.
Met het titelstuk horen we de heren in hun optimale doen. Heerlijk laid back maar o zo aanwezig. Ieder krijgt de ruimte in het nummer en doen dit nog eens in een hoger tempo over in ‘Bill’s Plate’
Met de surfsound in ‘He Lobster’ waan je je in de branding van het strand. Lekker dreigend en vol swing. Even smooth eindigt men met het ‘Sing-Along songr’ wat misschien wel een te rustig einde inluid.

het album is een instrumentaal album en dan geeft het altijd een vraag wat de titel meebrengt. Maar in het geheel van het album zou je kunnen zeggen :
De fit boogie van de reggae woman met coltrui op vlucht Colombia 007, zei “rot up” tegen de man met een bilspleet die een hellop – ster bleek te zijn met zijn sing-along songs.

5 maart 2023
In dit bericht:
Translate »