Het is alweer het zevende album van de Amerikaanse singer-songwriter Mitski. Het is de afgekorte versie van haar naam Mitsuki Laycock. Sinds haar albums op het dead Ocean label uitkomen, gaat het alleen maar berg opwaarts. Haar recent album Lauren Hell werd een succes en nu is het tijd voor haar nieuw album dat dit succes moet evenaren.

Goed vervolg Lauren Hell

Maar het album is vooral beter te noemen. Met producer en multi instrumentalist Patrick Hyland weet Mitski het album klein te beginnen. Het koortje in ‘Bug Like An Angel’ is al verrassend mooi te noemen. Het koortje komt  op het album met regelmaat terug.
Mitski weet de verhalen rondom de eenzaamheid vorm te geven. Familie wordt door het koor bezongen in het openingsnummer en ‘Heaven’, ‘I Don’t Like My Mind’ en ‘My Love is Mine All Mine’ zijn thema’s waar Mitski de eenzaamheid deelt.
Het is geen dramatisch zwaar album, maar meer een album vol expressie. Met ‘The Deal’ die ze met het label maakte krijgt aan het einde de vergelijking door de muzikale gekheid en de wereld van de muziek.

Grote diversiteit

Met heerlijke Beatleteske klanken van ‘When Memories Snows’ en countrysound ‘The Frost’ wordt afgewisseld met de filmische klanken van ‘Star’ dat uitmond in een mooi intiem liedje waar ze de verloren liefde toezingt. Terwijl de honden door ‘I’m Your Man’ een hoofdrol opeisen sluit ze het album met ‘I Love Me After You’.
Het album is mooi en intiem te noemen.

Mitski zal 16 oktober dan ook een intiem optreden geven in TivoliVredenburg te Utrecht.

17 september 2023
In dit bericht:
Translate »