De Japans-Amerikaanse singer-songwriter wist met haar recent album Be The Cowboy zich buiten de landsgrenzen zich te vestigen. Althans de nieuwsgierigheid van velen op te roepen. Nu komt zit met haar zesde album en is haar single ‘Working For The Knife’ een prima visitekaartje voor dit album.

Indiepop

De indiepop kent een heerlijk mellow sound dat hier en daar een vleugje rock kent. Even een aanzetje in ‘Love Me More’ en het swingende ‘Should’ve Been Me’. Dat de single ‘The Only Heartbreaker’ geen reguliere hit is geworden is een verrassing. Wellicht omdat het in november is uitgebracht wanneer het album nog ver vooruitgeschoven was. Het nummer van Dan Wilson (Semisonic en schrijver van Adele songs) is dan ook een van de juweeltjes van het album. Maar dat wil niet zeggen dat de meeslepende songs als ‘There’s Nothing Left For You’ en ‘I Quess’.

Commercieel tintje

Het kan zijn dat de fans van het eerste uur wat teleurgesteld zijn. Haar commerciele draai is een gevolg van haar succes, al is het ook een wending in haar muziek om dit een groter publiek te bereiken. Met “That’s Our Lamp’ sluit ze dit album dan ook met een popsong met allerlei  toeters en bellen af. Heerlijk!

Mitski is op 4 mei te zien in Paradiso te Amsterdam. 

31 januari 2022
In dit bericht:
Translate »